R11 vs the A.I. Robot Tour

Componist/arrangeur Bob Zimmerman (De Nieuwe Wildernis, Süskind, het Metropole Orkest en het populaire tv programma Maestro) en slagwerker/componist Rob Verdurmen (Willem Breuker Kollektief en het Zuidelijk Toneel) bundelen hun muzikale krachten en ideeën voor het realiseren van de R11 voorstelling over het gebruik van digitale technologie in de filmmuziek.

De technische mogelijkheden lijken onbegrensd. In bijna alle muziekgenres wordt er inmiddels veelvuldig gebruik van gemaakt en vaak zonder dat de luisteraar het nog opmerkt. Gewenning of zijn we verwend? Wat staat ons te wachten als A.I. (Artificial Intelligence) de filmmuziekcomponist én de uitvoerend musicus totaal overbodig maakt? Dit wordt tijdens deze voorstelling samen met het publiek en composerbot Aimée onderzocht.

Aan de hand van Bob’s arrangementen van bekende sciencefiction filmmuziek, vertaalt R11 technologische ontwikkelingen in beeld en geluid tot een wervelend muziekspektakel. Aangevuld met speciaal gecomponeerde soundtracks, VJ Martijn Grootendorst ondersteunt het geheel in zijn karakteristieke stijl met onverwacht en onbekend filmmateriaal.

Op zaterdag 15 januari 2022, www.evertshuis.nl

Datum

15 jan 2022
Expired!

Locatie

Evertshuis
Julianastraat 4, Bodegraven
Categorie
Sluit Menu