Muzikale processie op Sint Jansdag

Op 24 juni wordt jaarlijks de geboorte van Johannes de Doper herdacht. In het jaar dat Gouda 750 jaar geleden stadsrechten kreeg krijgt deze dag extra cachet door een concert in de Goudse Sint-Jan. Stadsorganist Gerben Budding maakte een doorlopende muzikale voorstelling over het leven van de stadspatroon van Gouda, Johannes de Doper. Een aantal Goudse Glazen met betrekking tot Johannes de Doper spelen hierbij een belangrijke rol.

Op 24 juni 2022 om 20.00 uur. Sint Janskerk, Gouda. Kaarten via www.sintjan.com en voor aanvang.

Zowel het publiek als de musici trekken tijdens dit programma van het schip van de kerk naar het koor van de kerk. Op deze manier ontstaat er een Sint Jansdag-processie in nieuwe stijl.

Naast de door de stadsorganist gecomponeerde muziek bevat de voorstelling ook muziek uit de 16e eeuw én muziek van de gerenommeerde componist Daan Manneke.

Uitvoerenden zijn het Ars Musica Orkest, Ars Musica Koorschool en Meisjeskoor, Ensemble Piacevole, sopraan Nanette Mans en trompettist Sebastiaan Haverkate o.l.v. dirigent Gerben Budding. Uiteraard zijn ook de orgels van de Sint-Jan te horen.

Sluit Menu