Museum Gouda weer open!

Eindelijk is het zover: zaterdag 5 juni opent Museum Gouda na 7 maanden weer de deuren. Medewerkers en vrijwilligers staan te popelen om bezoekers weer met open armen te ontvangen en zijn volop bezig met de voorbereidingen.

In lijn met de landelijke maatregelen om het coronavirus te bestrijden, is het museum te bezoeken met een gereserveerd ticket en tijdslot. Reserveren kan vanaf 1 juni via de website www.museumgouda.nl

In de zalen wachten twee bijzondere tentoonstellingen. Koele Wateren toont een oogstrelende selectie uit de collectie van het Rijksmuseum met water in de hoofdrol. Daarnaast worden unieke een-op-een werktekeningen van de Goudse Glazen uit de Sint Janskerk getoond, die het Ontzet van Leiden weergeven. Koele Wateren is verlengd tot en met 24 oktober, zodat zoveel mogelijk mensen er alsnog van kunnen genieten. “Gelukkig maar, want deze reizende tentoonstelling is voor het laatst in Gouda te zien”, aldus directeur Marc de Beyer.

Om het museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen, is een aantal maatregelen genomen, zoals vooraf een dag en tijdslot reserveren, een vaste looproute met eenrichtingsverkeer en een maximum aantal personen per zaal. Op de website van het museum is alle informatie terug te vinden.

 

Datum

29 mei 2021 - 05 jun 2021
Expired!

Locatie

Museum Gouda
Oosthaven 9 & Achter de Kerk 14, Gouda
Categorie
Sluit Menu