IVN Nachtvlinderen

In Nederland leven meer dan 2400 soorten vlinders. Een klein deel hiervan (53 soorten) zijn dagvlinders. De rest, het merendeel, zijn dus nachtvlinders, in de volksmond vaak motten genoemd. Geinteresseerden zijn van harte welkom om mee te kijken wat er die nacht vliegt. 

Met nachtvlinders kan je niet precies zeggen welke soort wanneer vliegt. Dat maakt het altijd een leuke en spannende activiteit. Hoe langer je blijft hoe groter de kans om meer soorten nachtvlinders te zien. Maar even een kijkje komen nemen kan natuurlijk ook.

Op dinsdagavond 3 september 2021. Het nachtvlinderen start vanaf ca 21.30 uur en stopt om ca 1.15 uur. Deze activiteit is gratis en vindt plaats in de tuin van het Bezoekerscentrum (De Veenweiden), Burg. Bruins Slotsingel 15, 2403 NC Alphen aan den Rijn.

IVN’ers werken met een felle lamp en een opgespannen laken. Beide attributen werken als een nachtvlindermagneet: de nachtvlinders gaan op het laken zitten. Van de nachtvlinders wordt er één van elk soort in een potje gedaan zodat ze gefotografeerd kunnen worden en iedereen ze goed kan bekijken. Na de activiteit worden de vlinders natuurlijk weer losgelaten. Als het weer het toelaat zal er ook met smeer gewerkt worden. Dit is een manier om weer andere soorten nachtvlinders aan te trekken. De vlinderaars noteren de soorten nachtvlinders en de aantallen, waarna ze in een nationale database komen voor onderzoek. Als deelnemer zal je er versteld van staan wat er ‘s nachts aan vlinders rondvliegt!

Datum

26 aug 2021 - 03 sep 2021
Expired!

Locatie

Bezoekerscentrum De Veenweiden
Burg. Bruins Slotsingel 15, Alphen a/d Rijn
Categorie
Sluit Menu