‘Green Heart Ice Swim’.

De Surfplas Ice Swimmers organiseren voor de derde keer de ‘Green Heart Ice Swim’. De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 50, 100, 250, 500 en 1.000 meter vrije slag en de 50 en 100 meter schoolslag. Tevens is er een 4×100 meter vrije slag estafette.

IJszwemmers zwemmen zonder wetsuit, dus alleen in zwembroek of badpak. IJszwemmen is een extreme sport die veel vraagt van de deelnemers, zeker bij langere afstanden. Zwemmen mag ijszwemmen genoemd worden wanneer de watertemperatuur onder de vijf graden is. De wedstrijd vindt plaats onder auspiciën van de IISA.

Op 4 en 5 februari 2023 van 10.00 tot 16.30 uur. Locatie Clubgebouw van Windsurfclub, Reeuwijksehoutwal 2, 2811 NW Reeuwijk. Inschrijven, kijk op de website van de IISA,
www.internationaliceswimming.com.

Over Surfplas Ice Swimmers
Surfplas Ice Swimmers is een enthousiaste groep zwemmers die het hele jaar door zwemmen in de Surfplas, onderdeel van de Reeuwijkse Plassen. Er wordt ook op andere locaties gezwommen, zoals in de Oude Rijn. In de zomer worden er ‘meters gemaakt’. In de winter gaat het om de uitdaging van zwemmen in koud water. Het lichaam en de geest krijgen het tijdens het ijszwemmen zwaar te voorduren, maar beiden komen er sterker uit. Naast de uitdaging speelt gezelligheid een belangrijke rol. Begin 2018 won het estafetteteam van de Surfplas Ice Swimmers een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap IJszwemmen op het onderdeel 4×100 meter estafette.

Sluit Menu