Festival ’t Wonder

Festival ’t Wonder brengt een ode aan het Wonder van Woerden, de grootste legende van de stad. ’t Wonder is heerlijk eten in overvloed en een fantastische line-up met de beste artiesten van Nederlandse bodem. Iedereen, jong en oud, mag komen proeven!..

’t Wonder is het gloednieuwe tweedaagse festival in hartje Woerden. Het Exercitieveld is decor voor een spetterend culinair muziekfestival voor alle leeftijden.

‘t Wonder dankt zijn naam aan de legende ‘Het Wonder van Woerden’, ook wel het viswonder. In 1576 vochten de inwoners van Woerden tegen de Spaanse belegering. Zij hielden stand, maar er dreigde een hongersnood. Toch gaven de Woerdenaren niet op, ze hoopten op een wonder.

Het wonder geschiedde: van de een op de andere dag kwamen er honderden grote vissen via de Oude Rijn de stad in. Zo veel, dat de inwoners de vissen makkelijk uit het water konden halen. De honger was gestild en de stad was gered!

Op 14 en 15 juni 2024 Festival ’t Wonder, Exercitieveld, midden in ’t centrum van Woerden. Optredens van Blof, Flemming, La Fuente, Douwe Bob, Mis Montreal en Rondé. Tickets www.twonder.nl

Ga naar live TV