Expositie Nizar Al Hattab

Kunstenaar Nizar Al Hattab is als vluchteling uit Syrië naar Gouda gekomen. Met zeer beperkte mogelijkheden probeert hij zijn status als kunstenaar weer op te pakken. In Syrië was hij professor aan een van de belangrijke kunstscholen en hij exposeerde wereldwijd in toonaangevende musea.

Expositie van 20 april t/m 30 mei 2022. Cultuurhuis Garenspinnerij, Gouda. info:  www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl.

Kunstenaar en professor Nizar Al Hattab studeerde Kunst en Esthetiek, leerde schilderen in Aleppo en aan de universiteiten van Beiroet en Damascus. Hij exposeerde tijdens meer dan zestig nationale en internationale solo tentoonstellingen o.a. in Aleppo, Damascus, Raqqa, Turkije, Libanon, Duitsland, Qatar, Saoedi-Arabië, Dubai, Amerika, Noord-Korea, Libië, Egypte, Spanje, New York en Frankrijk.

Hij was ook werkzaam als ambassadeur voor Arabisch erfgoed en beeldende kunst van de World Academy for Peace, is bekroond met een eredoctoraat van de Syrian Medical Association, heeft een eredoctoraat in de beeldende kunst behaald en ontving vele erecertificaten en gouden medailles.

Goudse Iconen
Voor de viering van 750 jaar stadsrechten in Gouda heeft Nizar een kaasboerin voor het kunstproject ‘Goudse Iconen’ van Cultuurhuis Garenspinnerij beschilderd. Hij zegt: “Gouda is de stad van het geven, beroemd om het maken van kaas en het planten van bloemen en rozen. Het is ook een historische stad die zich onderscheidt door prachtige archeologische constructies en versieringen, maar ook met overal water, molens en zijn fijne, mooie en menslievende mensen.” Dit alles heeft hij overgebracht op zijn kaasboerin. Nizars manier van schilderen is poëtisch en lijkt je mee te nemen naar de Syrische oudheid, zijn land van herkomst.

Datum

20 apr 2022 - 30 mei 2022
Expired!

Locatie

Cultuurhuis Garenspinnerij
Turfsingel 34
Categorie
Sluit Menu