Expositie Lichtkunstwerken

Saskia Serlé en Arjan Velner exposeren avontuurlijke lichtkunstwerken en onder meer lucide landschappen. Een bijzonder onderdeel van deze expositie zijn de geheimzinnige lichtkunstwerken die Saskia en Arjan samen maken. Een dodecaëder (een figuur met twaalf vijfhoekige vlakken van gelijke afmetingen) waar je je verliest in een oneindige ruimte. Een duister doodshoofd met een hoorn en draaiende oogleden, een ruimteschip met wuivende pilasters, een onderzee landschap met tropische kleurenschakeringen. Bij Saskia en Arjan beweegt het, maakt geluid en geeft het licht in de duisternis.

Hun materiaal bestaat uit min of meer toevallige vondsten op Marktplaats en in tweedehands winkels, vondsten die ideeën opleveren of al bestaande ideeën mogelijk maken. Al werkende ontstaan bijzondere vormen. Als je goed kijkt zijn veel van die onderdelen te ontdekken.

Daarnaast vormen de lucide landschappen van Saskia op de tentoonstelling een levendige, kleurrijke achtergrond. Landschappen van over de hele wereld zijn de basis voor deze schilderijen, die zijn ontstaan uit onderzoek op Google earth. Als je goed kijkt zijn landschappelijke elementen te herkennen. Een zwavelmeer, wadi’s, meanders, pingo’s, landslides, heuvelruggen, canyons en een veekraal. In de overige werken zijn hier en daar Saskia’s visuele- en woordgrapjes te zien.

Expositie is te zien van 17 november tot en met 5 december 2021. Kunststichting Firma Van Drie, Achter de kerk 13, 2801 JX Gouda.
Woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

Datum

17 nov 2021
Expired!

Locatie

Kunststichting Firma Van Drie
Achter de kerk 13
Categorie
Sluit Menu