Expositie Galerie Art

Een expositie van zeven kunstenaars

Expositie is te bezoeken vanaf 7 oktober 2022. Galerie Alphen Art in De Aarhof is geopend op di., wo. en vrij. van 12.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 -16.00 uur

Kunstenares Riet Wagemans vertelt dat ze van jongs af aan een sterke behoefte om zich creatief te uiten. Zij volgde meerdere opleidingen, cursussen en workshops. Zo heeft ze zich kunnen bekwamen in het toepassen van meerdere technieken, materialen en werkmethoden. Je herkent haar werk door de diversiteit (zoals
collage, tekeningen, schilderingen) of dit juist in combinatie in één werk. Er is in het werk van Riet wel altijd een bindende factor: de wereld van verbeelding, de sprookjesachtige sfeer en het uitgesproken kleurgebruik.

Sandra Moes is fotograaf en gek op dieren: “Zo lang ik mij kan herinneren waren er altijd dieren bij ons thuis en mijn eerste eigen hond kreeg ik voor mijn tiende verjaardag. Vanaf mijn dertiende werk ik met dieren, vanaf mijn zeventiende runde ik mijn eigen hondentrimsalon. Tien jaar later kreeg ik de kans om een dierenhotel over te nemen. Daar is ook mijn passie voor dierenfotografie begonnen. Als dierenfotograaf wil ik unieke
dierenportretten maken waar je naar kan blijven kijken. Soms grappig, soms statig maar altijd met karakter. Naast mijn werk als fotograaf voor dieren, portretteer ik ook graag mensen, het liefst documentair. Daarnaast ben ik de de vaste huisfotograaf van de PI (gevangenis) in Alphen aan den Rijn waar ik met heel veel plezier
werk.”

Ria Bruine de Bruin vraagt zich af: “Wat gebruiken wij, mensen, toch veel spullen, en wat gooien we veel weg! Hoe is dit bij mij?”
Geïnspireerd door andere kunstenaars is Ria haar afval gaan hergebruiken in haar kunstwerken. Dat heeft haar bewuster gemaakt van de hoeveelheid afval die zij veroorzaakt. Haar eigen kunstafval verwerkt ze tot een nieuw object. In een langzaam proces komt zij tot iets, voordat het afval niet meer te herkennen is.

Negar Kashian is een Iraanse kunstenares. Ze schildert en illustreert werkt met mixed media en keramiek. Haar doel is de mensen door kunst dichter bij hun gevoel, verlangens en zichzelf te brengen door kunsttherapie. Ze haalt dan ook haar inspiratie uit gedichten en verhalen over dagelijkse menselijke gevoelens. Bernadet van Doren is keramiste en is dagelijks gedreven met klei bezig. “Al 25 jaar ben ik bezig met mijn ontdekkingsreis en probeer ik de mysteries van de klei te ontrafelen. Je raakt nooit uitgekeken en uitgeleerd als je met deze fascinerende grondstof aan de slag bent. Iedere keer word je verrast door de mogelijkheden en de onmogelijkheden van het materiaal. Het is een geweldig medium om mee te werken.”

Even gedreven is Ben Koppelman, maar dan met het penseel. In een realistische stijl schildert hij een gevarieerd aantal onderwerpen. In een werkzaam leven op een heel ander vlak is hij, zoals hij zelf zegt, de afgelopen 5 jaar bezig met een ‘inhaalslag’ en is weer lessen gaan volgen bij diverse cursussen van Parkvilla.

Ronald de Haas exposeert sterk gestileerd kleurrijk en expressief werk. Zijn inspiratie komt uit zijn ervaringen in zijn vroegere werk als art-director, reizen en passie voor kunst. Ronald is autodidact.

Sluit Menu