Expositie Galerie Alphen Art

U kunt kennis maken met het werk van acht kunstenaars die schilderijen, fotografie en keramiek inbrengen.

Geert Lemmers’ projecten beginnen met een filosofisch onderzoek. Hij is vooral geïnteresseerd in de ons onbekende wereld, de wereld die voor ons vreemd of soms raar is. Zijn werken laten ons vaker deze onbekende, vreemde wereld zien in theatrale situaties die we in ons 'echte' leven nooit zien.

Anka Omtzigt exposeert keramiek, vrouwfiguren die trots, kracht, levenslust, sierlijkheid en schoonheid uitstralen. Ook van haar hand zijn vogels die ze heeft gemaakt gedurende de lockdown.

De oorsprong van het werk van Leontine van der Klugt is een fascinatie voor de vele figuren die te ontdekken zijn in abstracte kunstvormen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een eigen beeldtaal vol fantasierijke figuren en het gebruik van voornamelijk felle kleuren.

Jasper Bos laat recent werk zien waarin hij zoekt naar de beste balans tussen de absolute vrijheid van intuïtief werken en de drang om een zekere controle te krijgen over het eindresultaat als het gaat om bijvoorbeeld de compositie. Daar naast is er in zijn werk een zoektocht om gevonden figuren uit te werken terwijl de abstracte achtergrond in zijn waarde wordt gelaten.

Monique van Stokkum tekent, schildert en maakt objecten. Voor haar vormentaal gebruikt ze allerlei technieken, afhankelijk van wat ze uit wil drukken met haar werk. Haar werken ontstaan altijd in serie. Het spelen met een thema kan ook abstracte werken opleveren door de horizontale lijnen van
een landschap te kantelen tot verticale lijnen en daar op door te gaan.

Casper Cammeraat laat in deze expositie enkele bijzondere bewerkings- en afdruktechnieken zien, waaronder het basreliëf-principe: samenvoeging van een positief- en negatiefbeeld om de ruimtelijkheid te versterken.

Leonne Baane Loomans richt zich vooral op realistisch en figuratief schilderen van vrouwen en meisjes uit verschillende culturen, die zij graag op een ingetogen manier gestalte geeft. Zeer realistisch werk wisselt ze graag af met figuratief realisme.

Kardia Meijer heeft zich toegelegd op het schilderen van kleurrijke bloemborders, waar je een vrolijk gevoel van krijgt. Samen met haar vriend en tuinfotograaf Hans Clauzing bezoekt zij verschillende tuinen in binnen- en buitenland. De materialen die Kardia ter plaatse verzameld verwerkt zij in haar
schilderijen.

Expositie is te zien van 27 november t/m 6 januari 2021. Galerie Alphen Art, De Aarhof 41, Alphen aan den Rijn, Geopend: di, wo en vrij van 12.00 – 17.00 uur, zaterdag van 11.00 – 16.00 uur.

Datum

27 nov 2020 - 06 jan 2021
Expired!

Tijd

08:00 - 18:00

Locatie

Galerie Alphen Art
De Aarhof 41
Sluit Menu