Excursie Duin-struin (Waterleidingduinen)

Komt u graag even tot rust tussen de feestdagen door? Ga  mee met de jaarlijkse wandeling  door de Amsterdamse Waterleidingduinen, georganiseerd door Vogelwerkgroep Alphen. Dit afwisselende gebied met bos, duin en water staat garant voor veel vogelsoorten.

Op 30 december 2022 van 10.00 tot 14.00 uur. Startpunt is de parkeerplaats van Golfclub Zeegersloot, Kromme Aarweg 5 (Alphen). Geef hierbij aan of je kunt rijden of mee wilt rijden. Kosten van carpooling worden gedeeld. Toegang tot het duingebied kost € 1,50 p.p. Aanmelden kan  via vwgalphen@live.nl.

Lijsters, koperwieken, goudvink, goudhaan en boomklever

In de Amsterdamse Waterleidingduinen komen onder andere lijsters en koperwieken voor. Ook de goudvink, goudhaan en boomklever laten zich regelmatig zien. Op het water trekken vooral de grote zaagbekken, brilduikers en wilde zwaan de aandacht, en langs de oevers de grote gele kwikstaart. Ook heb je kans om vossen en herten te zien. Tip: Neem tijdens de excursie op 30 december zelf broodjes en drinken mee.

Amsterdamse Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen is een beschermd natuurmonument. Rust, ruimte en natuur zijn de voornaamste kernwaarden van dit gebied. Om dit te waarborgen is enkel wandelen toegestaan. Ook mogen bezoekers buiten de paden overal wandelen. De Amsterdamse Waterleidingduinen is met 3400 hectare een van de grootste aaneengesloten wandelgebieden van Nederland.

Sluit Menu