Boswachters starten weer met excursies

De gidsen van Natuurmonumenten zullen vanaf 5 juni voor het eerst in 8 maanden weer bezoekers meenemen naar het prachtige natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen. Boswachter Anneloes Vennik is blij dat de populaire vaartochten weer kunnen starten. “Natuurlijk voor de deelnemers, maar ook zeker voor onze groep vrijwilligers die de excursies geven. Velen van hen zijn verliefd op het natuurgebied en doen de excursies met veel plezier.”

Vooraf aanmelden noodzakelijk, dit kan via www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop

Nu veel mensen de zomer dicht bij huis blijven, is een excursie bij Natuurmonumenten een uitgelezen kans om natuur naast de deur te ontdekken. “Je ervaart hier de rust en stilte die je op zoekt als je op vakantie bent. En bovenal, je ziet, hoort, proeft én ruikt de prachtige en unieke natuur in het Groene Hart“, aldus de boswachter van Natuumonumenten. “Daarvoor hoef je dus niet ver weg te gaan.”

Natuurmonumenten biedt verschillende activiteiten aan, zo is er voor ieder wat wils. Ontdek de Nieuwkoopse Plassen tijdens een watersafari voor kinderen of vaar naar de purperreigers of roofvogels tijdens één van de thematochten.

“Een goede tip is om voor of na de excursie even bij Restaurant Tijsterman langs te gaan en wat te eten en te drinken te nuttigen. De uitbater aan de plas heeft tijdens de coronacrisis de deuren gesloten moeten houden, en kan dus de nodige steun gebruiken!”

 

Datum

05 - 12 jun 2021
Expired!
Categorie
Sluit Menu