Bonaken clinics

De Stichting Bonaken Nederland introduceert ook dit jaar een korte Bonaken-opleiding om het kaartspel voor het nageslacht te behouden. Op de vrijdagavonden 15, 22 en 29 oktober in Café Keijzer te Leimuiden. Docenten van de Stichting Bonaken Nederland nemen de aspirant–Bonakers dan ruim twee uur lang bij de hand. Aanmelden www.bonaken.nl

De bijeenkomsten duren van 20:00 tot 22:30 uur. De korte cursus moet de aspiranten klaarstomen voor het 20e Nederlands Kampioenschap Bonaken dat zaterdag 6 november in Leimuiden wordt gehouden.

Het kaartspel Bonaken staat sinds 2017 op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland. De Stichting Bonaken Nederland heeft het spel voorgedragen om er zeker van te zijn dat de spelregels – de ziel van het spel – tot in lengte van jaren gekoesterd, beschermd en geconserveerd worden. ,,Bonaken is een fantastisch  spel. Het is mooi dat we met de Bonaken Academie spelers jonge en ouder aspirant-spelers de fijne kneepjes van het spel kunnen bijbrengen,’’ aldus Wim Buskermolen, voorzitter van de Stichting Bonaken Nederland en één van de cursusleiders.

Datum

15 okt 2021
Expired!

Locatie

Café Keijzer
Dorpsstraat 30
Categorie
Sluit Menu