Expositie Galerie Alphen Art

Voor de nieuwe expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof geven weer acht kunstenaars acte de préséance. Alle acht zeer verschillend in materiaal, techniek, onderwerp en opvatting.

Els de Jong, keramiste en beeldhouwster uit Boskoop kwam al vaker langs in de galerie. Haar werk wordt steeds organischer, met gebruik van verschillende materialen.

Femke Kock is inmiddels een bekende Alphense kunstenares. Ze trad op in Sterren op het Doek waar ze Tom Egbers vastlegde. In haar portretten laat ze zich inspireren door popart, Street-art en graffiti. Deze stijlen heeft ze gemixt tot een eigen expressieve zeer herkenbare signatuur. In een interieur is haar werk meteen aanwezig.

Kardia Meijer schildert het liefst grote doeken of panelen met vrolijke kleuren. Natuurlijke materialen die ze in haar schilderijen verwerkt zijn meegenomen van haar reizen en wandelen door de natuur.

Leja van Gog reageert met haar werk op wat ze leest en hoort in de media, maar toont ook een binnenwereld.

Stacy Kalb laat u kennismaken met haar hedendaagse schilderkunst. Inspiratie haalt ze uit de natuur, kleuren en subtiele vormen en patronen. Als autodidact volgt ze geen regels en laat haar werk op een zuivere manier ontstaan.

Lein Kaland is na een lange loopbaan in de fotografie terug bij zijn grafische “basis” en oude liefde: etsen, droge naald en de gravure. Naar aanleiding van de corona-crisis is een serie etsen ontstaan over mens in relatie tot diens gedaanteverandering met het alomtegenwoordige mondkapje.

Brigitte Drexhage laat een aantal van haar paardenschilderijen zien. Haar bijna monochrome schilderijen laten het karakter van deze prachtige dieren zien.

Karin van Leeuwen is keramiste in Nieuwkoop laat in haar werk zien dat het tot stand komt door spelen met de vier elementen: water en aarde, vuur en lucht, dat haar werk vormt, kleurt, een huid geeft en bezielt.

Expositie van 28 mei t/m 30 juni 2021. Galerie Art, Art, De Aarhof 41, Alphen aan den Rijn. Geopend: di, wo en vrij van 12.00 – 17.00 uur, zaterdag van 11.00 – 16.00 uur.

Datum

23 - 30 jun 2021
Expired!

Locatie

Galerie Alphen Art
De Aarhof 41
Sluit Menu