8 december 2020

Verspreiding corona in de regio Hollands Midden week 49

In de week van 30 november tot 6 december zijn 15305 personen getest in de corona teststraten. Hiervan bleek 11,6% positief, een stijging in vergelijking met vorige week. Het blijft belangrijk je aan de maatregelen te houden en het aantal ontmoetingen te beperken. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

In de commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- & verzorgingshuizen samen testten 1840 personen uit Hollands Midden positief op corona. Afgelopen week overleden 12 personen aan de gevolgen van het coronavirus.

Percentage positieve testuitslagen stijgt

Voor het eerst in weken stijgt het percentage positieve testuitslagen. Deze stijging komt doordat de maatregelen in de privésfeer niet goed worden nageleefd.

Uit het gedragsonderzoek van de GGD blijkt dat mensen met corona gerelateerde klachten minder thuisblijven. Ruim 80% van de ondervraagden geeft aan ondanks klachten toch naar buiten te zijn geweest. Daarnaast zegt 36% van de ondervraagden toch bezoek te hebben ontvangen, ondanks het feit dat ze klachten hadden die passen bij het coronavirus.

Het is heel belangrijk dat jij je ook thuis aan de maatregelen houdt. Dat betekent: werk zoveel mogelijk thuis, houd 1,5 meter afstand, was regelmatig je handen, ontvang niet meer dan 3 personen op bezoek en ga niet naar buiten en/of op bezoek als je coronagerelateerde klachten hebt.

Coronacijfers per gemeente

Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl. Op dit dashboard zijn ook de uitkomsten van het gedragsonderzoek te vinden.

Foto: cottonbro via Pexels
0 Shares
Sluit Menu