3 maart 2021

Percentage positieve tests blijft dalen

Vorige week zijn er in totaal 14.882 personen, waaronder 1.530 kinderen onder de 10 jaar, getest in de corona teststraten. In totaal testte 8,7% positief, wat een daling is ten opzichte van de week er voor.
In de commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen testten 1.450 personen uit Hollands Midden positief op corona. Afgelopen week overleden 17 personen uit onze regio aan de gevolgen van het coronavirus.

4,2% gevaccineerd
In totaal zijn 38.118 mensen uit Hollands Midden gevaccineerd. Dat is 4,2% van de inwoners van Hollands Midden. Op dit moment worden 80-plussers en zorgpersoneel gevaccineerd. De GGD Hollands Midden vaccineert op drie locaties: Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn. Als u een uitnodigingsbrief heeft ontvangen maakt u een afspraak. In de uitnodigingsbrief staat hoe u dat doet. U mag zelf kiezen op welke vaccinatielocatie in Nederland u zich laat vaccineren.

Nieuwe doelgroepen gevaccineerd
Sinds zondag 28 februari worden ook zorgmedewerkers uit de wijkverpleging uitgenodigd voor vaccinatie. Zij worden gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin.
Coronacijfers per gemeente

Benieuwd naar de coronacijfers in uw gemeente? Kijk dan opwww.eengezonderhollandsmidden.nl.

0 Shares
Sluit Menu