7 april 2021

Percentage positief getest niet gedaald

In de week van 29 tot 4 april zijn 26.008 inwoners uit Hollands Midden getest in de corona teststraten. Afgelopen week testte 8,5% positief op corona in de GGD-teststraten. Dat is hetzelfde percentage als vorige week. 

week 13 2021

In de GGD-, commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen testten 2.666 personen uit Hollands Midden positief op corona. Afgelopen week zijn er 3 personen uit onze regio aan de gevolgen van het coronavirus overleden.  

Positief bij zelftest
De eerste zelftesten zijn vanaf deze week te koop in apotheken. Het ministerie van VWS heeft deze zelftest toegelaten op de markt. Een zelftest kost 8,95 euro per stuk en mag alleen gebruikt worden door mensen zonder klachten en zonder nauw contact met een besmet persoon. Mensen die positief testen met een zelftest, moeten daarna een testafspraak maken bij de GGD om de uitslag te bevestigen met een PCR-test. 

De reden waarom je een positieve test bij de GGD moet bevestigen, is omdat de zelftest minder betrouwbaar is dan de PCR-test. Door je uitslag te bevestigen bij de GGD weet je zeker dat je ook echt corona hebt. Een coronatest bij de GGD is altijd gratis. 

0 Shares
Sluit Menu