7 juni 2021

GGD Testlocatie voor Nieuwkoopse docenten

Nu bijna alle scholen weer open zijn is er de angst dat er corona zal uitbreken op de leslocaties. Om dat te voorkomen kunnen leerlingen in het middelbaar onderwijs bijvoorbeeld een zelftest nemen. Daarnaast zitten leraren vaak met dilemma’s: coronaklachten en thuisblijven of naar school om de leerlingen niet zonder docent te laten zitten. Andere leraren willen misschien helemaal geen risico nemen en willen  zonder tests niet naar school. Om problemen te voorkomen opent de GGD sneltestlocaties speciaal voor het onderwijs en vanaf vandaag kan je daarvoor ook terecht in Nieuwkoop.

Foto: GGD

Bij de sneltestlocatie in scholencomplex Buytewech in Nieuwkoop kunnen alle medewerkers van het primair- en voortgezet onderwijs en de kinderopvang zich laten testen. Echter zit er wel een addertje onder het gras, deze locatie is alleen bedoeld voor medewerkers die werken in de desbetreffende gemeente. Eerder opende GGD Hollands Midden al sneltestlocaties op scholen in andere gemeenten. Naast locaties in Alphen aan den Rijn en Gouda kreeg ook Bodegraven-Reeuwijk er eentje. Sinds april kunnen medewerkers zich laten testen bij IKC Schatrijk (Pax Christischool) in Bodegraven. 

Medewerkers van de onderwijsinstellingen kunnen zich zonder afspraak en voordat de werkdag begint laten testen bij de locaties. De testlocaties gaan al om tien over zeven in de ochtend open. Wel sluiten ze dan weer een half uur later. De GGD gebruikt in deze teststraten antigeensneltesten zodat de uitslag binnen een kwartiertje bekend is. 

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu