7 juni 2021

GGD Testlocatie voor Nieuwkoopse docenten

Nu bijna alle scholen weer open zijn is er de angst dat er corona zal uitbreken op de leslocaties. Om dat te voorkomen kunnen leerlingen in het middelbaar onderwijs bijvoorbeeld een zelftest nemen. Daarnaast zitten leraren vaak met dilemma’s: coronaklachten en thuisblijven of naar school om de leerlingen niet zonder docent te laten zitten. Andere leraren willen misschien helemaal geen risico nemen en willen  zonder tests niet naar school. Om problemen te voorkomen opent de GGD sneltestlocaties speciaal voor het onderwijs en vanaf vandaag kan je daarvoor ook terecht in Nieuwkoop.

Foto: GGD

Bij de sneltestlocatie in scholencomplex Buytewech in Nieuwkoop kunnen alle medewerkers van het primair- en voortgezet onderwijs en de kinderopvang zich laten testen. Echter zit er wel een addertje onder het gras, deze locatie is alleen bedoeld voor medewerkers die werken in de desbetreffende gemeente. Eerder opende GGD Hollands Midden al sneltestlocaties op scholen in andere gemeenten. Naast locaties in Alphen aan den Rijn en Gouda kreeg ook Bodegraven-Reeuwijk er eentje. Sinds april kunnen medewerkers zich laten testen bij IKC Schatrijk (Pax Christischool) in Bodegraven. 

Medewerkers van de onderwijsinstellingen kunnen zich zonder afspraak en voordat de werkdag begint laten testen bij de locaties. De testlocaties gaan al om tien over zeven in de ochtend open. Wel sluiten ze dan weer een half uur later. De GGD gebruikt in deze teststraten antigeensneltesten zodat de uitslag binnen een kwartiertje bekend is. 

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Zon en wolkenvelden

Vandaag zijn er zonnige perioden maar trekken er ook wolkenvelden over. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten tot westen. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen. Het kwik zakt naar 11°C.

Dinsdag een zelfde weerbeeld. Zon en wolken wisselen elkaar af. De matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordt 20°C.

Foto: Malgorzata Kazmierczak Wolken en zon

 

Foto: Tonnie Morsink Hollandse luchten

Zonnige momenten en wolken

Deze vrijdag wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat een matige zuidwestenwind. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 12°C.

Zaterdag een mix van wolken en zon met de meeste zon in de ochtend. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zondag zonnige perioden maar ook stapelwolken. De matige wind zit in de westhoek. De temperatuur wordt 21°C.

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu