Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomervaartocht op de Nieuwkoopse Plassen

4 juli - 14:00 - 16:00

Op woensdagmiddag varen de boswachters van Natuurmonumenten uit, de Nieuwkoopse Plassen op. Tijdens de Watersafari van OERRR leren kinderen alles over het ontstaan van de plassen en gaan zij op zoek naar de dieren die in en rondom de Nieuwkoopse Plassen leven.

Vleesetende planten
De Nieuwkoopse Plassen is een oase van rust middenin de drukke Randstad. Aan het begin van de zomer begint langs de waterkant volop gele lis te groeien, later gevolgd door orchideeën die de rietkragen rozerood kunnen kleuren. Misschien stuiten we tijdens de boottocht wel op ‘vleesetende planten’: de ronde zonnedauw in het natte rietland en blaasjeskruid in het heldere water. Zomergasten zoals de kleine karekiet, snor en rietzanger vinden hun plekje in het hoog opgeschoten riet.

Groene glazenmaker
Als de zomer vordert, kun je in het plassengebied de zeldzame blauwe knoop verwachten. Een plant met prachtige blauwe bloemen, waarop de Sint-Jans vlinder graag neerstrijkt. De Nieuwkoopse Plassen staan ook bekend om de verscheidenheid aan libellen. Sommige soorten, waaronder de groene glazenmaker, zijn heel zeldzaam. Vanwege het heldere, voedselarme water zijn ze een bezienswaardigheid in Nieuwkoop. Liefhebbers van gele plomp, pijlkruid, galigaan en de egelskop komen in de nazomer volop aan hun trekken. Ook de uitgestrekte lelievelden zijn in deze tijd van het jaar een lust voor het oog.

Op woensdag 4 juli 2020 van 15.00 tot 17.00 uur..Vertrekpunt Restaurant Tijsterman, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop. www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop.

0 Shares

Gegevens

Datum:
4 juli
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
www.natuurmonumenten.nl

Locatie

Restaurant Tijsterma
Dorpsstraat 116
2421 BC Nieuwkoop, Nederland
Sluit Menu