Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Waddinxveense Dirigent richt online koor op

10 september - 08:00 - 1 oktober - 23:30

Dirigent Peter Burger uit Waddinxveen heeft een nieuw initaitaief in het leven geroepen : Het Onlinekoor. Er is veel animo en de aanmeldingen stromen binnen, want speciaal voor de gelegenheid wordt er voor het nieuwe koor een gloednieuw oratorium geschreven over het Bijbelverhaal van Noach. Dat oratorium gaan koorleden instuderen via online repetities die in
oktober 2020 van start gaan. Zodra het weer mag van de regering, zal dit oratorium worden uitgevoerd voor publiek.

Het oratorium over Noach is speciaal voor de gelegenheid geschreven door gerenommeerd liedtekstschrijver
Margreeth Ras-Van Slooten uit Urk en voorzien van muziek door organist/componist/dirigent André van Vliet uit Polsbroek. Het oratorium vertelt het verhaal van de bekende Bijbelse figuur Noach die de opdracht kreeg om een ark te bouwen omdat er een zondvloed zou komen. Samen met zijn gezin en alle dieren verblijft Noach in totaal een jaar en 10 dagen (Hebreeuwse jaartelling) in de ark. Het oratorium wordt een verhaal over gehoorzaamheid, geduld, isolement en hoop. Thema’s die juist in deze tijd heel erg actueel zijn.

Regisseur Jan Kooyman: “We hebben gekozen voor het verhaal van Noach omdat er onmiskenbaar parallellen te trekken zijn naar het heden. Noach zat ruim een jaar met zijn gezin in ‘lockdown’. Niet dat we dat heel letterlijk in het oratorium terug laten komen, maar thema’s als eenzaamheid, onzekerheid en hoop zijn van alle tijden en voor iedereen herkenbaar. Het mooie gaat straks zijn dat na het individueel instuderen er een moment komt dat we toch bij elkaar mogen komen. Op de dag van de uitvoering zal er uiteraard eerst een generale repetitie zijn. Dan zal iedereen, ook Peter en ik, pas horen hoe het oratorium echt klinkt. Ik verheug mij nu al op dat moment.”

VOOR MEER INFORMATIE: Peter Burger, tonicamuziek@gmail.com, 06-53854395 www.onlinekoor.nl

0 Shares

Gegevens

Begin:
10 september - 08:00
Einde:
1 oktober - 23:30
Evenement Categorieën:
,
Website:
www.onlinekoor.nl
Sluit Menu