Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling Stip op de horizon

18 juli - 11:00 - 17:00

Vanaf vandaag kunnen bezoekers, van groot tot klein, meedoen aan een nieuwe familietour met schutter Hendrick en vanaf 18 juli de tentoonstelling Stip op de horizon bezoeken. En wie Stilleven nog niet heeft gezien, heeft geluk: de tentoonstelling is verlengd.

Op pad met schutter Hendrick
Vanaf half juli kun je in Museum Gouda een spiksplinternieuwe familietour doen op je mobiel! De tour is heel leuk voor kinderen vanaf circa 7 jaar. Schutter Hendrick neemt je mee op pad en aan de hand van filmpjes en opdrachten kun je samen het museum op een actieve manier ontdekken. Zo leer je bijvoorbeeld meer over de geschiedenis en ontwikkeling van Gouda in de stadsmaquettezaal, die nu nog leuker en interactiever is geworden met de nieuwe maquetteviewer. Aan het einde van de tour nemen de kinderen bovendien een leuk aandenken mee naar huis.

Stip op de horizon
Een stip en een streep, daar begon het enige tijd geleden allemaal mee. De rest mocht je zelf creatief invullen. Dat is het idee achter Stip op de horizon dat Museum Gouda tijdens de lockdown lanceerde. Het museum nodigde mensen uit om een kunstwerk te maken, om zo samen een positieve en creatieve ‘stip op de horizon’ te zetten. In twee maanden tijd maakten bijna 500 kunstenaars een kunstwerk. Onder hen veel Gouwenaren en leerlingen van scholengemeenschap De Goudse Waarden. De ‘stippen’ verbeelden de tijd van de lockdown en kijken vooruit naar een leven na de coronacrisis. Van alle kunstwerken is een groot groepskunstwerk en tentoonstelling gemaakt. Deze is vanaf zaterdag 18 juli te bewonderen in Museum Gouda.

Stilleven
Dat het stilleven allerminst een saai genre is bewijst Museum Gouda met de tentoonstelling Stilleven. Het resulteerde al in vele lovende kritieken in lokale en landelijke media. De tentoonstelling is nu verlengd tot en met 28 februari 2021! Ook Cold Case Gouda en Buiten Schilderen zijn deze zomer nog te bezoeken in het museum.

Tentoonstelling Stip op de horizon vanaf 18 juli 2020. Museum Gouda, Achter de Kerk 14, 2801 JX Gouda. Het Museum Gouda is vanaf 14 juli weer de reguliere tijden geopend: van 11:00 tot 17:00 uur.. www.museumgouda.nl

0 Shares

Gegevens

Datum:
18 juli
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
museumgouda.nl

Locatie

Museum Gouda
Oosthaven 9 & Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)182 33 10 00
Website:
info@museumgouda.nl
Sluit Menu