Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing ‘Het dier in de kunst’

1 oktober - 20:30 - 22:30

Deze eerste editie van het kunstcafé 20/21 is een lezing van Dr. Maarten Frankenhuis. Aangenomen wordt dat kunst een universeel menselijk kenmerk is. Er zijn 30.000 jaar oude tekeningen van mammoeten, oerossen, wolharige neushoorns, paarden en grottenleeuwen gevonden. Bijzondere aandacht wordt besteed aan schilders uit de Gouden Eeuw, zoals Aelbert Cuyp, Jan Steen, Gilles, Jan Weenix, Rubens, Breughel, Paulus Potter en Abraham Storck.

evens komen aan bod, de artistieke nalatenschap van de Lutherse dominee Jan Brandes, de illustrator Frans Post en Maria Sybilla Meriam, de kunstenares die zich rond 1700 inscheepte met bestemming Suriname om daar insecten en bloemen te schilderen.

Maarten Frankenhuis (1942 Enschede) studeerde diergeneeskunde en promoveerde op het onderwerp ‘autofertilisatie bij de kip’. Na zijn militaire dienst en diverse onderzoekperiodes werd hij dierenartsonderzoeker in Diergaarde Blijdorp.

In 1984 werd hij aangesteld als hoogleraar aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht, vanaf 1990 tot zijn pensionering directeur van het Koninklijk Zoölogisch Genootschap ‘Natura Artis Magistra’. Sinds 2003 houdt hij zich bezig met het schrijven van boeken (o.a. ‘Overleven in de dierentuin en ‘Droomonderduik’) en het geven van lezingen.

Op vrijdag 2 oktober 2020 om 20.30 uur. www.evertshuis.nl Entree € 9,00 (inclusief drankje)

0 Shares

Gegevens

Datum:
1 oktober
Tijd:
20:30 - 22:30
Evenement Categorieën:
,
Website:
www.evertshuis.nl

Locatie

Evertshuis
Julianastraat 4
Bodegraven, Netherlands
Sluit Menu