Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Expositie 30 in Galerie Alphen Art

10 januari - 12:00 - 13 februari - 17:00

Galerie Alphen Art presenteert  de eerste expositie van 2020.
De ruimte wordt gevuld door acht kunstenaars die een actuele keuze uit hun werk laten zien. De officiële opening is vrijdag 10 januari om 19.00 uur.

Corrie Breeveld legt zich toe op hyperrealistische airbrush, dry brush en grafiet en pastel. Op dit moment werkt ze veel met deze drie technieken in monochroom of hooguit met twee kleuren.
Daarbij laat Corrie een breed scala aan onderwerpen zien, variërend van dierenkopje tot portret of een mooie bloem en alles wat daartussen zit.

Ina van de Nes schildert vanuit haar fantasie en geheugen. Ze volgt haar penseel, waarbij ze vaak toevalligheden durft toe te laten die haar zeer kleurige werk kenmerken. Wilma Roelofs Rikken werkt met glas. Ze onderzoekt de mogelijkheden van glasfusing waarmee ze haar kleurrijke en met de hand samengestelde voorwerpen vormgeeft. Elk kunstwerk is daardoor exclusief en uniek.

Judith Helena de Graaff is keramist. Haar objecten worden opgebouwd uit rollen of platen klei. Potten zijn zelden volledig symmetrisch, maar behouden het element van handgemaakt. Judith’s sculpturen zijn expressionistisch van aard. Natuurlijke materialen zoals steen en hout worden gecombineerd met keramische objecten. Pigmenten worden gebruikt om veelkleurige effecten te bereiken.Het werk van Ruben van der Meer is realistisch. Het varieert van fijnschildertechniek tot een met zichtbare toets geschilderd werk. Stilleven en het menselijk lichaam zijn Ruben’s terugkerende onderwerpen.

Ger Bonninga heeft een grote interesse voor wiskunde: priemgetallen en Gulden Snede zijn een bron van inspiratie. De schoonheid van deze wiskundige onderwerpen visualiseert hij door ze uit te beelden in reliëfcomposities. Door het reliëf ontstaat een interessante schaduwwerking. Materialen zijn triplex, papier en verf. Ger maakt ook werken op basis van geometrische onderwerpen als zeshoeken en achthoeken.

Netty van Jaarsveld werd gegrepen door het beeldhouwen na het lezen van een biografie over Camille Claudel en het bezoeken van een expositie van haar beelden in Laren. Ze ontdekte hoe een
ruwe steen omgetoverd kon worden tot een emotioneel kunstwerk. Onder haar handen ontstaan vele mooie beelden, zowel figuratief als abstract.

Ronald de Haas laat zich inspireren door zijn ervaringen in zijn vroegere werk als art director en galeriehouder, reizen naar Indonesië en zijn levenslange passie voor kunst. Deze inspiratie ligt aan de basis voor de sprekende kleurrijke, abstracte schilderijen die hij maakt in zijn Nieuwkoopse atelier RED.

 

0 Shares

Gegevens

Begin:
10 januari - 12:00
Einde:
13 februari - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
www.sta-art.nl

Locatie

Galerie Alphen Art,
De Aarhof 41
Alphen aan den Rijn, Nederland
Website:
http://www.sta-art.nl

Organisator

Galerie Alphen Art
E-mail:
info@sta-art.nl
Website:
http://www.sta-art.nl

Geef een reactie

Sluit Menu